Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Rosto Köfte
  • MALZEMELER:
  • 750 gr. dana kıyına, 2 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 havuç (haşlanmış)
  • 1 su bardağı iç bezelye (konserve)
  • Tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)
  • YAPILIŞI:
  • Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.
  • Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
  • Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
  • Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.
  • Not:
  • Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
  • Rulonun içine patates-püresi de konabilir.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -