- Back to Home »
- •Köfte Tarifleri »
- Rosto Köfte
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 750 gr. dana kıyına, 2 soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 3 yumurta (2 tanesi köfte içine katı pişirilecek, 1 yumurta akı köfte hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
- 1 havuç (haşlanmış)
- 1 su bardağı iç bezelye (konserve)
- Tuz, karabiber, kimyon (1 çay kaşığı)
- YAPILIŞI:
- Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.
- Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir yapılır.
- Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
- Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Fırında, sıcaklık önce üstten verilir (çatlamaması için). Pişince servis tabağına alınıp dilimlenir.
- Not:
- Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapılabilir.
- Rulonun içine patates-püresi de konabilir.
Afiyet olsun…