Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba

Muska Börek
Muska Börek tarifi adından da anlaşılacağı üzere muska şeklinde olması
ile tercih edilmektedir. Kullanıcıların genel olarak bu tarifi milföy hamurundan
yapsa da aslında nomal hamur ile yapılmamaktadır. Farklı tarif arayanlar için
ideal bir lezzet olan bu tarifi sizlere sunuyoruz.
  • Malzemeler ;
  • 3 Adet Yufka
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 100 gr. Margarin
  • 1 Kase Ezilmiş Beyaz Peynir
  • ½ Demet Maydanoz
  • Çörek Otu
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize margarinlerimizle başlayabiliriz. Margarini bir tavada yakmadan eritelim.
  • Derin bir kase yardımı ile birlikte yumurtalarımızın sarısını ayırarak kasede çırpalım.
  • Erittiğiniz margarin ve süt ile güzelce karıştıralım.
  • Yufkaları tezgaha açarak hazırlamış olduğunuz karışımı üzerine fırça yardımı ile sürün.
  • Üzerine bir yufka daha sererek aynı işlemi bu yufka içinde uygulayın.
  • Hazırladığınız yufkaları şerit şeklinde keserek ortadan ikiye bölün.
  • Ezilmiş olan peynirin içerisine maydanoz koyarak tekrar ezme işlemini uygulayarak karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı şerit yufkaların üzerine sererek muska şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız hamurları yağlı bir tepsiye sererek üzerine bıraktığınız yumurta sarısını üstüne fırça yardımı ile sürerek tekrar çörek otu serpebilirsiniz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış olan fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.
  • Muska şeklinde sarmak için biraz zorlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken malzemeyi yufkanın uç kısmına koyduktan sonra üçgen şeklinde katlayarak yapabilirsiniz. Yufkalarınız bitene kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Çay ile birlikte servis edilmesi tavsiye edilir.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -