Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Fava
(Kutu iç bakladan)
  • MALZEMELER:
  • 2 bardak kuru bakla
  • 3/4 bardak zeytinyağ (1 bardaktan az)
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • limon
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 8- 10 zeytin
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır.
  • İnce doğranmış soğan, zeytin yağında hafif kavrulur.
  • Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3- 4 bardak su konup pişirilir.
  • Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

  • Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -