Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Enginarlı Semizotu Salatası
Oldukça hafif ve doyurucu özelliğe sahip olan Enginarlı Semizotu Salatası’nı
özellikle öğle yemeklerinde tercih edebilirsiniz.
Kilo problemi olan kişiler için tavsiye edilen enginarın semizotu ile
birleşmesi ile ortaya çıkan lezzet oldukça güzel.
  • Malzemeler ;
  • 1 bağ semizotu
  • 3-4 adet enginar
  • Yarım su bardağı mantar
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 limon
  • 3 kesme şeker
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Hazırlanışı;
  • Tarifimize semizotlarını ayıklayarak başlayabiliriz. Semizotunun sağlarını temizledikten sonra suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  • Enginarlar için yarım limon suyu , kesme şeker , tuz zeytinyağını bir tencereye ekleyerek üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek 20-25 dk kadar haşlamaya bırakın.
  • Mantarlarınızı da temizledikten sonra limonlu su içinde kısık ateş üzerinde haşlayarak soğuması için ocaktan alın. Mantar tercihini size bırakıyoruz , kullanmasanız da olabilir.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberlerinizi de istediğiniz boyutlarda keserek hazırlayın.
  • Kırmızı ve yeşil biberlerinizi közledikten sonra kullanmanız tavsiye edilir , közlemeden de kullanabilirsiniz.
  • Mantarlarınızı ve haşlanmış enginarlarınızı servis için küçük parçalarda doğrayın.
  • Hazırladığınız tüm malzemelerinizi karıştırma kabına alarak zeytinyağı , tuz ve limon suyu ile birlikte güzelce karıştırın.
  • Karışım suyunu çekmeden servis etmeniz gerekmektedir. Suyunu çektikten sonra lezzetinde değişkenlik gösterebiliyor.

  • Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -