- Back to Home »
- •Makarna Tarifleri »
- Domates Soslu Makarna
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 3 olgun domates veya 1 kaşık salça
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 4- 5 dal kereviz veya maydanoz
- 1 havuç
- 2 kaşık yağ
- 1,5 kaşık un
- 2- 3 bardak et suyu (su da olabilir)
- Tuz
- karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- YAPILIŞI:
- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur.
- Küçük doğranmış havuç, kereviz, sarımsak konur.
- Un ilave edilip biraz karıştırılır.
- Rendelenmiş domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su konup pişirilir.
- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır.
- Makarna bol tuzlu suda haşlanır.
- Soğuk su ile yıkanır, süzülür.
- Servis tabağına alınıp üzerine hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır.
- İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Not: Makarnayı haşlarken, kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur.
- Bir de haşladığımız suyu atmayın çorbalarınıza kullanım hem lezzetli hem de besleyici olacaktır.
Afiyet olsun…