Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Domates Soslu Makarna
  • MALZEMELER:
  • 1 paket makarna
  • 3 olgun domates veya 1 kaşık salça
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4- 5 dal kereviz veya maydanoz
  • 1 havuç
  • 2 kaşık yağ
  • 1,5 kaşık un
  • 2- 3 bardak et suyu (su da olabilir)
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • YAPILIŞI:
  • Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur.
  • Küçük doğranmış havuç, kereviz, sarımsak konur.
  • Un ilave edilip biraz karıştırılır.
  • Rendelenmiş domates veya salça ile 2- 3 bardak et suyu veya su konup pişirilir.
  • Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, karabiber ve şeker atılır.
  • Makarna bol tuzlu suda haşlanır.
  • Soğuk su ile yıkanır, süzülür.
  • Servis tabağına alınıp üzerine hazırlanan sos, sıcak olarak dökülür ve karıştırılır.
  • İstenirse üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Not: Makarnayı haşlarken, kaynar tuzlu suya 1 çorba kaşığı sıvı yağ konursa yapışmaz ve daha parlak olur.
  • Bir de haşladığımız suyu atmayın çorbalarınıza kullanım hem lezzetli hem de besleyici olacaktır.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -