Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Çiçek Kurabiye Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 50 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı taze yoğurt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğince kadar Un

Çiçek Kurabiye Yapılışı

1 yemek kaşığı kakao Karıştırma kabı içerisine 50 gram margarin,1 çay bardağı yoğurt,1 yumurta, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozumuzu ve 1 su bardağı yağı ilave ederek malzemelerimizi güzelce çırpma teli veya mikser ile karıştırın. Daha sonra alabildiğince un ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hazırladığımız hamuru ikiye ayırıp içerisine 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek kakaolu kısmı için kakaolu bir hamur elde edeceğiz.Daha sonra minik toplar yaparak bunları çiçek modelinde birleştirip , tepsiye aralarında hafif boşluk olacak şekilde yerleştirin.170 derece fırında 20 – 25  dakika kadar pişirin.Pişirdikten sonra fırından çıkartıp biraz soğumasını bekleyin ardından servis yapın.Afiyet olsun.
cicek-kurabiye

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -