- Back to Home »
- •Börek Tarifleri , •Çay Saati »
- Avcı Böreği
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Haftasonu aile kahvaltılarında mutlaka masamızda olan bir lezzet…
Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli olan bu tarifi hemen denemenizi
öneririz. Şimdiden Afiyet olsun
- Malzemeler:
- 2 soğan
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 250 gr mantar
- 250 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Krep için (Krep yerine hazır yufka da kullanabilirsiniz)
- 4 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üzeri için
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 yumurta
- Kızartmak için
- Sıvı Yağ
- Yapılışı :
- Öncelikle süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve tuzu iyice çırpalım. Yağlanmış, kızgın teflon tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökelim ve İki tarafını da pişirelim. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırdıktan sonra hazırladığınız harcı kreplere paylaştırın.
- Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın. Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın. Derin bir tavada yağı iyice ısıtın.
- Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın.
Afiyet Olsun