Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba


Kıymalı Krep Börek
Kıymalı Krep Börek Evinizde kolayca hazırlayacağınız
bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
  • Malzemeler:
  • 2 çay fincanı un
  • 2 çay fincanı süt
  • 3 tane yumurta
  • Tuz
  • İç harcı için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan.
  • 1 diş sarımsak.
  • Karabiber, kırmızıbiber.
  • Pul biber, tuz
  • 1 çay fincanı süt
  • Galeta unu
  • Taze fesleğen
  • Maydanoz
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize kesme tahtası üzerinde soğanlarımızı ve sarımsağı ince ince kıyalım.
  • Tavada orta ateşte pişireceğiniz kıymalarınızın yanına bu doğradıklarınızı ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Kavrulan malzemelerin suyu çekinceye kadar ocakta kalabilir.Ek olarak göz kararı baharat ve tuz ilave ederek ocağın altını kapatalım.
  • Krep hazırlamak için bir kaseye  süt  üzerine un,yumurta ve tuz ekleyerek çırpalım.
  • Hafif koyu bir kıvama gelene kadar bu işleme devam edelim.(Boza kıvamına gelene kadar )
  • Hazırlanan karışımımızı pişirmek üzere bir tavaya sıvıyağ koyarak tavaya kepçe yardımıyla göz kararı büyüklükte koyalım. Kreplerimizi arkalı önlü hafif kızarana kadar pişirelim. Kreplerimizin bir yüzü pişmeden diğer yüzünü çevirmeyelim aksi taktirde tavaya yapışabilir.
  • Hazırladığımız krep içlerini pişen krepleri alarak içlerine koyalım ve rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
  • Rulo şeklinde sarılan krepleri önce süte daha sonra galete ununa batırarak fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • İsteğe göre yanında maydanoz yada fesleğen ile servis edebilirsiniz.Acı olmasını isterseniz iç hazırlarken pul biber veya sivri biber tercih edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -