- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Adana Kebap
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Eti seven herkes eminim ki kebaba da bayılıyordur.
Evde değişiklik yapıp kendi kebabınız yapmak istemezmisiniz.
İşte sizlere evde rahatlıkla yapabileceğiniz Adana Kebabı tarifi…
Öncelikle malzemelerimizle başlayalım:
Malzemeler:
- 1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma
- 100 gram yağ iç yağ(teli yağlamak için)
- 1 çorba kasigi aci pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- Tuz
- 1,5 cm eninde kebap sisleri
- Yapılışı:
- Kıyma, pul biber ve toz biber bir kaba konur ve iyice yoğurulur.. Yoğurma bitince buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir
- ( Zamanınız varsa bir gece önceden yapıp bekletirseniz daha lezzetli olacaktır) . Dinlendikten sonra tuzu eklenir ve yeniden yoğurulur.
- Ellerinizi ıslatıp yoğurduğunuz kıymadan avuç içinize parçalar alarak boğum boğum şişlere tutturun. (ellerinizin yapışmaması için arasıra ıslatmak gerekir)
- Kebaplarınızı şişlere koyduktan sonra mangalınızı yakın ve hazırladığınız kebapları çevirerek pişirin.
- ( kebapları çok sık ters düz etmenizi öneririz. Bu şekilde etlerin bir kısmının pişip mangala düşmesini engellemiş olursunuz)
- Kebaplarınız pişerken mangala dilimlenmiş domates ve biber de atarak tabağınızın zengin olmasını sağlayabilirsiniz.
- Servis yaparken sumaklı soğan , bulgur pilavı ve yeşillik ile servis yapmanızı öneririz.
Afiyet olsun…