- Back to Home »
- •Börek Tarifleri »
- Tavuklu Börek
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Tavuk evimizin vazgeçilmez besinlerinden biridir
ve haftada 2-3 gün mutlaka bir öğünümüzde tüketiriz.
Hem yapılışı kolay hemde lezzetli olan
Tavuklu Böreği yapılışını paylaşmak istiyorum.
- Malzemeler:
- 6 adet yufka
- üzerine sürmek için 1 yumurta
- İç harcı için:
- 1 tavuk but
- 1 tavuk göğüs
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet kesme şeker
- Kuru nane
- Karabiber
- Dolmalık fıstık
- Dolmalık üzüm
- Yenibahar
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Hazırlanması:
- Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım ve didikleyelim.
- Sonra küçük küçük doğradığımız soğanı (ben genelde iri sevmediğim için rondodan geçiriyorum) tencerede sıvı yağ ile hafif pembeleştirelim ve üzerine haşladığımız tavuklarımızı ekleyelim.
- Daha sonra üzerine baharatlarımızı koyalım ve karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra 1 bardak tavuk suyunu da içine ekleyelim ve su çekene dek pişirelim.
- Bir kapta sıvı yağ ve su karışımı hazırlayalım. Tezgaha 1 adet kufkamızı serelim ve üzerine sıvıyağ, su ile hazırlanan karışımımızı ekleyelim ve üzerine 1 yufka daha serelim. Börekleri rulo şeklinde olacak şekilde yufkamızı kesip saralım ve az yağda pişirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz . ( Dilerseniz yumurta ve una bulayabilirsiniz.)
Afiyet Olsun