Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Tavuklu Börek
Tavuk evimizin vazgeçilmez besinlerinden biridir
ve haftada 2-3 gün mutlaka bir öğünümüzde tüketiriz.
Hem yapılışı kolay hemde lezzetli olan
Tavuklu Böreği yapılışını paylaşmak istiyorum.
  • Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • üzerine sürmek için 1 yumurta
  • İç harcı için:
  • 1 tavuk but
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 adet orta boy  soğan
  • 3 adet kesme şeker
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Dolmalık fıstık
  • Dolmalık üzüm
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Hazırlanması:
  • Öncelikle tavuklarımızı  haşlayalım ve didikleyelim.
  • Sonra küçük küçük doğradığımız soğanı  (ben genelde iri sevmediğim için rondodan geçiriyorum) tencerede sıvı yağ ile hafif pembeleştirelim  ve üzerine haşladığımız tavuklarımızı ekleyelim.
  • Daha  sonra üzerine baharatlarımızı koyalım ve karıştıralım.
  • Karıştırdıktan sonra 1 bardak tavuk suyunu da içine ekleyelim ve su çekene dek pişirelim.
  • Bir kapta sıvı yağ ve su karışımı hazırlayalım.  Tezgaha 1 adet kufkamızı serelim ve üzerine sıvıyağ, su ile hazırlanan karışımımızı ekleyelim ve üzerine 1 yufka daha serelim.  Börekleri rulo şeklinde olacak şekilde yufkamızı kesip saralım ve az yağda pişirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz . ( Dilerseniz yumurta ve una bulayabilirsiniz.)

Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -