Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Şeftalili Yoğurt Mus |
Malzemeler: * 2 su bardağı light yoğurt * 3 adet şeftali ve 10 adet kayısı * 1 çorba kaşığı bal * 4 hazır acıbadem kurabiyesi (veya Selanik Bisküvisi) * 10 nane yaprağı
Hazırlanması: * Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. * Şeftalileri yıkayıp soyun ve küçük küçük doğrayın. * Yoğurdu robota alıp şeftali, kayısı ve balı ilave edip püre kıvamında ezin. * Hazırladığınız yoğurtlu püreyi 4 küçük kaseye paylaştırın. * Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp buzdolabında birkaç saat bekletin. * Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. |
|