- Back to Home »
- •İçecekler »
- Portakal/Mandalina Likörü
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
- MALZEMELER:
- Yarım litre 90 derecelik alkol
- 5 portakal veya 6- 7 mandalina
- 2,5 su bardağı şeker
- YAPILIŞI:
- Meyve yıkanır. Dört parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir.
- Üzerine alkol konup kapak kapatılır. 15 gün açmadan bekletilir.
- Meyveler alkolden sıkılmadan alınır. (Bulanık olmaması için.)
- Şekerli su kaynatılıp şurup yapılır. Soğuyunca meyveli alkole katılır.
- Tülbentten süzülüp şişelere boşaltılır.
- Not:
- Muz, çilek, vişne likörleri de aynı yapılır. Meyveler alkolde bekletilirken istenirse 1- 2 tane çubuk tarçın da konabilir.
- Alkolden alınan meyveler sıkılarak elde edilen meyveli alkol, tatlı ve pastalarda kullanılabilir.
Afiyet olsun…