Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba

Portakal/Mandalina Likörü
  • MALZEMELER:
  • Yarım litre 90 derecelik alkol
  • 5 portakal veya 6- 7 mandalina
  • 2,5 su bardağı şeker
  • YAPILIŞI:
  • Meyve yıkanır. Dört parçaya bölünüp kavanoza yerleştirilir.
  • Üzerine alkol konup kapak kapatılır. 15 gün açmadan bekletilir.
  • Meyveler alkolden sıkılmadan alınır. (Bulanık olmaması için.)
  • Şekerli su kaynatılıp şurup yapılır. Soğuyunca meyveli alkole katılır.
  • Tülbentten süzülüp şişelere boşaltılır.
  • Not:
  • Muz, çilek, vişne likörleri de aynı yapılır. Meyveler alkolde bekletilirken istenirse 1- 2 tane çubuk tarçın da konabilir.
  • Alkolden alınan meyveler sıkılarak elde edilen meyveli alkol, tatlı ve pastalarda kullanılabilir.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -