Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Portakallı Kuzu Kaburga
Özel günlerde tercih edeceğiniz portakallı kuzu kaburga ile sofralarınız daha zengin bir görünüme sahip olacak. Biraz zahmetli olsa da yemek yapıldıktan sonra verdiğiniz zahmete değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler ;
  • 1 paket hazır Dömi Çeşni
  • Yarım kilo kuzu kaburga
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı ;

  • Tarifimizde kullanılan dömi çeşni baharatını tüm marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Dömi çeşni baharatını talimatlarına göre hazırladıktan sonra karıştırma kabına alarak 2 su bardağı portakal suyu , 1 yemek kaşığı bal  ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek karıştırın.
  • Karışım sos kıvamına geldikten sonra kaburganın üzerine güzelce yedirin.
  • Kalan sosu kaburgaların üzerine dökerek dinlenmesi için buzdolabında 1-2 saat bekletin.
  • Dinlenmiş kaburga etini buzdolabından çıkartarak fırın torbasına sosu ile birlikte yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
  • Kaburgalar piştikten sonra soğutmadan fırın torbasından çıkartıp servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -