- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Çoban Kavurma
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Akşam yemeklerinde sürekli tüketeceğiniz çoban kavurma tarifini kısa sürede hazırlayarak daha zengin sofralar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 2 kilo kuzu kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 1 kuru soğan
- Tuz, karabiber, kekik, kimyon
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı ;
- Etlerimizin kuşbaşı boyutunda hazır olarak satın alabilirsiniz. Kuzu kuşbaşı yerine dana eti de tercih edebilirsiniz.
- Kavurmanın önemli malzemesi olan etin kıvamını tam yapmanız çoban kavurmayı daha lezzetli hale getirecektir.
- Geniş bir tava içine sıvıyağ ve etleri alarak yüksek ateşte kavurun. Etler kavrulmaya başladıktan sonra soğanları küçük doğrayıp ilave edin.
- Etler ile birlikte kavrulan soğanlar bütünleştikten sonra domateslerin kabuklarını soyarak ilave edin.
- Aynı şekilde biberleri de küçük doğrayıp ilave ettiğiniz yemeği hafif bir şekilde karıştırarak domateslerin ölmesini bekleyin.
- Sarımsakları sotelenen yemeğin içine ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
- Bir süre sonra etler suyunu bırakacak ve baharatlarını ilave etme zamanı gelecektir.
- Etler suyunu saldıktan sonra baharatlarını ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.
- Yaklaşık yarım saat sürecek bu işlemde maydanozları ister yemek içinde isterseniz piştikten sonra süslemek için kullanabilirsiniz.
- Yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.