Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Çoban Kavurma
Akşam yemeklerinde sürekli tüketeceğiniz çoban kavurma tarifini kısa sürede hazırlayarak daha zengin sofralar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 2  kilo kuzu kuşbaşı
  • 3  çorba kaşığı sıvı yağ
  • 3  diş sarımsak
  • 4  adet sivri biber
  • 4 adet domates
  • 1 kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı ;

  • Etlerimizin kuşbaşı boyutunda hazır olarak satın alabilirsiniz. Kuzu kuşbaşı yerine dana eti de tercih edebilirsiniz.
  • Kavurmanın önemli malzemesi olan etin kıvamını tam yapmanız çoban kavurmayı daha lezzetli hale getirecektir.
  • Geniş bir tava içine sıvıyağ ve etleri alarak yüksek ateşte kavurun. Etler kavrulmaya başladıktan sonra soğanları küçük doğrayıp ilave edin.
  • Etler ile birlikte kavrulan soğanlar bütünleştikten sonra domateslerin kabuklarını soyarak ilave edin.
  • Aynı şekilde biberleri de küçük doğrayıp ilave ettiğiniz yemeği hafif bir şekilde karıştırarak domateslerin ölmesini bekleyin.
  • Sarımsakları sotelenen yemeğin içine ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.
  • Bir süre sonra etler suyunu bırakacak ve baharatlarını ilave etme zamanı gelecektir.
  • Etler suyunu saldıktan sonra baharatlarını ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.
  • Yaklaşık yarım saat sürecek bu işlemde maydanozları ister yemek içinde isterseniz piştikten sonra süslemek için kullanabilirsiniz.
  • Yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -