Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Orman Kebabı
  • MALZEMELER:
  • 1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
  • 2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 3 havuç
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
  • Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
  • Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.
  • Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -