- Back to Home »
- •Ana Yemekler »
- MAKLUBE
Posted by : Unknown
8 Haziran 2013 Cumartesi
Üyelerimizden Necla Turan’a bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
MAKLUBE
1 kilo kuşbaşı doğranmış et
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
2 adet soğan
1 kavanoz garnitür (patates,havuç,bezelye)
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
2 adet soğan
1 kavanoz garnitür (patates,havuç,bezelye)
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Eti düdüklüde haşlayın. Patatesleri soyun ve halka halka kesin.Halka patatesleri kızartın. Soğanları da halka halka doğrayın. Pirinci tavada kavurun. Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyun.
TENCERENİN HAZIRLANMASI
Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun. Soğanların üzerine pişmiş etleri bir kat koyun Etlerin üzerine pirinç koyun Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun.bu arada bu malzemeleri tuzlamayı unutmayın. Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye, eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyun. En üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.
Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyun. Soğanların üzerine pişmiş etleri bir kat koyun Etlerin üzerine pirinç koyun Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyun.bu arada bu malzemeleri tuzlamayı unutmayın. Tencerenin üzerinden iki parmak kalasıya kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye, eti,pirinci ,patatesi sırasıyla koyun. En üstü pirinç ile kapatın ve et suyunu ekleyin. 45 dakika içinde pişer. Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir.
TEPSİYE ALINCA
Pişen yemeği büyük bir tepsiye dikkatli bir şekilde ters çevirin.tepsinin boş kalan yerlerine salata ve yoğurt koyarak tepsiyi çevreleyin. (resimdeki gibi)
Pişen yemeği büyük bir tepsiye dikkatli bir şekilde ters çevirin.tepsinin boş kalan yerlerine salata ve yoğurt koyarak tepsiyi çevreleyin. (resimdeki gibi)