Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba

Lorlu Kurabiye
Özellikle İzmir bölgesinde Lor çok fazla tüketilir .
En güzel lorlar  buralarda yapılır. Lorla yapılacak bir çok tarif
var ve Lorlu Kurabiye’de bunlardan biri. Lor tatlı ya da tuzlu
olmayan bir gıda olduğundan rahatlıkla tatlılarda da kullanılabilir.
Şimdiden afiyet olsun
  • Malzemeler
  • 10 fincan un
  • 300 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • İçi harcı için:
  • 300 gram lor
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • Yapılışı:
  • Öncelikle  loru   1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı kakao ile iyice karıştırın
  • Kulak memesinden biraz sert kıvama gelen hamuru  fındık büyüklüğünde  toplar yapın.
  • Hazırladığımız kakolu topları  buzdolabında 1 saat bekletelim
  • Toplar dolapta beklerken dış harcımız için ; un,yumurta ,şeker ve terayağını karıştıralım ve yoğuralım
  • Daha sonra 1  paket vanilya ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya devam edelim
  • Kulak memesi kıvamına gelen hamurlardan kurabiye için parçalar koparalım ve avuç içinde açalım
  • Dolapta bekleyen kakolu toplarımızı  hamurun ortasına yerleştirilerek kapatalım
  • Hazırladığımız kurabiyeleri önceden 180 derece ısıtılmış  fırında pişirelim

Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -