Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


İspanyol Omleti
  • MALZEMELER
  • 4 adet patates
  • 4 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • tuz
  • karabiber
  • 4 adet yumurta
  • 3 dal taze yeşil soğanın sapları
  • HAZIRLANIŞI
  • Patatesleri yıkayıp kurulayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
  • Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
  • Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
  • Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
  • Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
Afiyet olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -