- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- İspanyol Omleti
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER
- 4 adet patates
- 4 çorba kaşığı zeytin yağı
- 2 adet orta boy kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
- tuz
- karabiber
- 4 adet yumurta
- 3 dal taze yeşil soğanın sapları
- HAZIRLANIŞI
- Patatesleri yıkayıp kurulayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
- Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
- Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
- Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.
Afiyet olsun