- Back to Home »
- •Kahvaltılıklar »
- Havuçlu Patatesli Omlet
Posted by : Yunus Bayram
18 Haziran 2013 Salı
Uzun süren ve mümkünse kalabalık olan kahvaltı sofralarına bayılırım. Sohbeti ayrı güzel, lezzeti ayrı güzel olur. Diğer öğünler böyle eğlenceli olmaz her ne kadar kalabalık olsa da. İki de bir sofradan kalkmak zorunda kalır ev sahibi yemek servisi yapmak için. Ama kahvaltı sofrasında herşey sofrada olduğu için kimse yorulmaz. Bir de çaydanlığı sofraya yakın bir yere koyarsanız doyulmaz bir keyiftir.
İşte böyle sofralara böyle bir omlet yakışır. Servisi de kolay oluyor böyle dilim dilim yaptığınız zaman. Ben bu sefer havuç ve patatesi tercih ettim içine eklemek için. Oldukça da beğendim.
Size tavsiyem yapışmadığından kedinlikle emin olduğunuz bir tava tercih edin şeklini korumak için. Altını çok açmayın yoksa altı yandı, üstü pişmedi sorunuyla karşılaşırsınız. Yumurtasını ekledikten sonra kapağını kapatın ve ocağı en kısık ısıya getirin. Kontrol etmek için kapağını sık sık açmayın. Altını kapatmak için üzerinin tamamen pişmesini beklemeyin yoksa altı yanabilir. Üstünün tam olarak pişmesi için ocağın altını kapattıktan sonra kapağını açmadan bekletin.
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
- 3 adet patates,
- 1 adet havuç,
- 1 avuç kıyılmış maydanoz,
- 6-7 adet yumurta,
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ,
- Tuz.
Hazırlanışı:
- Patatesleri küpü küpü doğrayın,
- Havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin,
- Yağı tavada kızdırın,
- İçine patatesleri atıp kapağını kapatın,
- Arada karıştırarak kızarana kadar pişirin,
- Rendelenmiş havucu ekleyip havuç yumuşayana kadar pişirin,
- Ayrı bir kapta tuz eklediğiniz yumurtaları çırpın,
- Havuç ve patateslere maydanozu ekleyip karıştırın,
- Üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın,
- Kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin,
- Altını kapatıp kapağını açmadan 5 dk. dinlendirin.
Afiyet olsun…