- Back to Home »
- •Ana Yemekler »
- EZOGELİN ÇORBASI
Posted by : Unknown
6 Haziran 2013 Perşembe
Üyelerimizden Ebrar Menç Çevik’e bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
EZOGELİN ÇORBASI
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çaybardağı ince bulgur yada pirinç
1 tane soğan
biber salçası ve domates salçası
tuz, karabiber, pul biber, nane
Soğanları küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salça ve biraz sıcak suyu ekleyip karıştırıyoruz. Yıkanmış mercimek ve bulguru ekleyip suyunu (6 su bardağı) ekliyoruz. Tuz, karabiber, pulbiber ve nane ekliyoruz ve düdüklüde 15-20 dk kadar pişiriyoruz. Üzerini pul biberi ve nane ile süslüyoruz. Afiyet olsun