- Back to Home »
- •Aperatifler »
- Ev Yapımı Hamburger
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Hamburger, hepimizin özellikle çocukların bayılarak yediği fakat
çocuklarımızın sağlığı için çok fazla tüketmelerini istemediğimiz
bir yiyecek. Sevdiğimiz lezzetlerden vazgeçmek yerine evde kolayca
yapabileceğiniz bu lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Şimdiden afiyet olsun…
- İlk önce Hamburger Köftemizin malzemelerini sayarak başlayalım:
- Yarım kg kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Öncelikle soğanlarımızı rendeleyelim, daha sonra sarımsaklarımızı rendeleyelim ve diğer malzemeler ekleyelim.
- 15 dakika kadar iyice yoğurduktan sonra yarım saat dinlendirelim. Hazırladığınız kıymalı karışımdan avuç içine alalım ve
- yassı bir şekil verelim.
- Bu sırada teflon tavamıza çok az yağ ekleyelim ve yüksek ateşte köftelerimizi hızlı hızlı çevirerek pişirelim.
- ( bu şekilde pişirirseniz köftenin suyu içinde kalır dışarı salmaz kendini ve çok daha lezzetli olur.)
- Hamburger için malzemeler:
- Hamburger ekmeği
- Marul
- Domates
- Kornişon Turşu
- Ketcap
- Hardal
- Mayonez
- Yapılışı:
- Hamburger ekmeğimizi ikiye ayıralım ve marul koyalım.
- Üzerine pişirdiğimiz köfte, köftenin üzerine hardal, ketçap, mayonez gezdirelim.
- Onun da üzerine ince dilimlenmiş kornişon ve domates koyalım. Son olarak ekmeğimizin üst kısmı ile de kapatalım.
- Yanına patates kızartması ile renk verebilirsiniz. Hamburgeriniz hazır hale geldi.
Afiyet Olsun