- Back to Home »
- •Makarna Tarifleri »
- Etli Noodle
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Etli Noodle farklı tarif denemek isteyenler için özel olarak hazırlanmış olan tarifimizi deneyebilirsiniz. Marketlerde kolayca bulabileceğiniz noodle yani hamur eriştesiyle birlikte tarifimizin yapımını gerçekleştirebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 500 gr. şerit doğranmış dana eti
- 2 yemek kaşığı Asya acı biber yağı
- 6 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
- 1 tatlı kaşığı acı biber sosu
- 350 gr. Paket noodle (marketlerde bulabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı yerfıstığıyağı
- 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı soğan
- 1 adet temizlenmiş ve ince dilimlenmiş kırmızı dolmalık biber
- 1 adet temizlenmiş ve ince dilimlenmiş yeşil dolmalık biber
- 180 gr. ince doğranmış sultani bezelye
- 150 gr. taze veya dondurulmuş mısır
- 1 adet temizlenmiş ve ince
- kıyılmış acı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul
- biber
- 2 adet ince kıyılmış taze soğan
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize dana etlerini ince yemeklik bir şekilde doğrayarak başlayabilirsiniz.Dana etlerini ,acı biber ,limon suyu ,soya sosu,sarımsak,zencefil ve acı biber sosu ila harmanlayarak 15 dk boyunca karıştırın.
- Marketlerde bulabileceğiniz paket noodleri paket üzerinde bulunan pişirme şekillerine uygun olarak hazırlayın.
- Geniş bir tava yardımı ile birlikte yer fıstığı yağını koyarak kızdırın üzerine soğanlarıda ekleyerek yaklaşık 2-3 dk kadar kavurun.
- Ek olarak harmanladığınız etleri de tavaya ekleyerek renkleri değişene kadar karıştırın.
- Kalan malzemeleri de tavaya ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar 3-5 dk kadar karıştırın.
- Üzerine taze soğan ve hazırladığınız noodle’da ekleyerek güçlü ateşte iyice pişirin.
- Yemeğiniz hazır sıcak olarak servis edebilirsiniz.