- Back to Home »
- •Çorba Tarifleri »
- Erzincan Çorbası
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
- MALZEMELER:
- 10 bardak et suyu
- 250 gr. kıyma
- 1 avuç maydanoz yaprağı
- 3 diş sarımsak
- 2 soğan
- 2- 3 bardak yoğurt
- 2 kaşık yağ
- 1/4 paket hazır erişte makarna
- 1 kaşık salça
- 2 kahve kaşığı kuru nane
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- Tuz, karabiber
- YAPILIŞI:
- Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
- İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
- Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
- Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
- Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Afiyet olsun…