Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe

Erzincan Çorbası
  • MALZEMELER:
  • 10 bardak et suyu
  • 250 gr. kıyma
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 soğan
  • 2- 3 bardak yoğurt
  • 2 kaşık yağ
  • 1/4 paket hazır erişte makarna
  • 1 kaşık salça
  • 2 kahve kaşığı kuru nane
  • 1 kahve kaşığı kırmızı biber
  • Tuz, karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
  • İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
  • Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
  • Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
  • Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -