Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Elmalı Pay |
Malzemeler: Elmalı İç İçin : * 3-4 kabukları soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş elma * 1 yemek kaşığı limon suyu * Yarım bardaktan 1 parmak fazla şeker * 2 yemek kaşığı un * Yarım tatlı kaşığı tarçın * Yarım bardak iri doğranmış ceviz Pay Hamuru İçin : * 2 bardak un * 1/2 bardak tereyağı (küçük parçalara kesilmiş) * 6-7 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanması: * Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Önce unu ve tereyağını parmaklarınızla birbirine yedirin. Yavaş yavaş soğuk su ilave ederek hamuru yoğurun. * Sertçe bir hamur olması gerektiği için çok uzun süre yoğurmamalısınız. Aksi takdirde hamur çok yumuşar ve yapışmaya başlar. * Hazırladığınız hamuru 2 parçaya bölüp streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. * 23-24 cm çapındaki tart kalıbınızı yağlayın. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun bir parçasını alıp merdane ile açarak tart kalıbınıza döşeyin. Kalıptan artan kenarları diğer hamura ilave etmek üzere koparın. * Elmalı iç malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Hamuru serdiğiniz tart kalıbına elmalı içi boşaltın. Buzdolabından hamurun 2. parçasını çıkarıp onu da merdane ile açın ve tartınızın üstünü kapatın. * Hamurun kenarlarını elinizle mümkün olduğunca alttaki hamurun kenarlarıyla birleştirin. Hamurun üzerine buhar çıkmasını sağlamak için bıçakla V seklinde delikler açın. * Tart kalıbınızın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın. Bu, uzun pişme süresinde hamurun tart kenarındaki kısımlarının fazla pişip kararmasını önleyecektir. * Alüminyum folyo kaplı haliyle tartınızı 25 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarıp 25-30 dakika daha, tartınızın üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. |
|