Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Alman Pastası |
Alman Pastası Malzemeleri: Kek İçin : * 2 yumurta * 1 çay bardağı şeker * 60-70 gram erimiş margarin * 1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı * 3 çay bardağı elenmiş un (içine bir paket kabartma tozu da ekleyin) Krema İçin: * 2 su bardağı süt * 1 adet yumurta * 2 yemek kaşığı un * 2 yemek kaşığı şeker * Fındık kadar margarin * Pudra şekeri ve Vanilya
Hazırlanması: * Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (Yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) * Önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk pişirin. (Üstü fazla kızarmamalı) * Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin. * Pişen keki (fazla kalın değil) ikiye bölün. Arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin. |
|