- Back to Home »
- •Çay Saati , •Kek Tarifleri »
- Böğürtlenli Cheescake
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Enfes bir lezzet… mutlaka deneyin
- Taban icin
- 1 paket Burçak bisküvi,
- 50 g tereyağ,
- 1 kahve fincanı süt
- Krema icin
- 2 paket Labne (400 g)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Üzeri icin
- Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen
- Yapılışı:
- 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
- Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır.
- Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir.
- Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir.
- Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır.
- Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
- Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır.
- Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
- Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
- Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.
- Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
- Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen ile servis yapılır.
- Afiyet Olsun