Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Yoğurt Soslu Armut |
Malzemeler: * 1 adet armut * 125 gr süzme yoğurt * 1 çay kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık * 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı * 1 tutam tarçın * 1 tutam safran * 1 kahve fincanı su
Hazırlanması: * Armudu soyup, boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. * Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. * Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kasesine alın. * Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. * Çekilmiş fındık ve antep fıstığı serpiştirip servis yapabilirsiniz. |
|