Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Sebzeli Bulgur pilavı
Sebzeli Bulgur pilavı günlük öğünler de kolay bir şekilde yapabileceğiniz ,
oldukça lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
  • Malzemeler ;
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet domates
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 orta boy patates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı ve 1 çay bardağı sıcak su
  • tuz, 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize soğanları rendeleyerek başlayabilirsiniz.
  • Rendelediğiniz soğanların suyunu süzerek ayrı bir tavada zeytinyağı ile 3-4 dk kadar kavurun.
  • Domateslerin kabuğunu soyarak ince bir şekilde doğrayın.
  • Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayarak , kavrulan soğanlara ilave edin , soğanlarla birlikte 1-2 dk kadar karıştırarak pişirmeye bırakın.
  • Kavrulan sebzelerin içerisine salça ve patatesleri küp şeklinde doğrayarak ilave edip ayrı bir tencereye alın.
  • Tencereye aldığınız yemeğinize bir çay bardağı kadar sıcak suyu ilave ederek kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte 10 dk kadar sebzelerin pişmesini bekleyin.
  • Tencerede kaynayan sebzelere bulguru ilave ederek karıştırmaya devam edin , ardından kuru nane ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Kaynayan pilavınıza 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatarak suyun çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çeken pilavınızın üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatın.
  • Pilavınız 10-15 dk kadar demlenmesi gerekmektedir
  • Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -