- Back to Home »
- •Diyet Tarifleri »
- Sebzeli Bulgur pilavı
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Sebzeli Bulgur pilavı günlük öğünler de kolay bir şekilde yapabileceğiniz ,
oldukça lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
- Malzemeler ;
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 adet domates
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- 2 adet çarliston biber
- 1 orta boy patates
- 2 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı ve 1 çay bardağı sıcak su
- tuz, 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize soğanları rendeleyerek başlayabilirsiniz.
- Rendelediğiniz soğanların suyunu süzerek ayrı bir tavada zeytinyağı ile 3-4 dk kadar kavurun.
- Domateslerin kabuğunu soyarak ince bir şekilde doğrayın.
- Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayarak , kavrulan soğanlara ilave edin , soğanlarla birlikte 1-2 dk kadar karıştırarak pişirmeye bırakın.
- Kavrulan sebzelerin içerisine salça ve patatesleri küp şeklinde doğrayarak ilave edip ayrı bir tencereye alın.
- Tencereye aldığınız yemeğinize bir çay bardağı kadar sıcak suyu ilave ederek kapağını kapatın.
- Kısık ateşte 10 dk kadar sebzelerin pişmesini bekleyin.
- Tencerede kaynayan sebzelere bulguru ilave ederek karıştırmaya devam edin , ardından kuru nane ve tuz ekleyerek karıştırın.
- Kaynayan pilavınıza 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağını kapatarak suyun çekmesini bekleyin.
- Suyunu çeken pilavınızın üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatın.
- Pilavınız 10-15 dk kadar demlenmesi gerekmektedir
- Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.