- Back to Home »
- •Börek Tarifleri »
- PEYNİRLİ MAYALI BÖREK
Posted by : Unknown
6 Haziran 2013 Perşembe
Üyelerimizden Hatice Sapaz Şahin’e bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
PEYNİRLİ MAYALI BÖREK
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane kuru maya (1 tane de olabilir ben 2 koyuyorum)
Alabildiği kadar un
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tane kuru maya (1 tane de olabilir ben 2 koyuyorum)
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi:
Peynir, maydonoz (farklı malzemelerle de yapılabilir özellikle ıspanaklısı güzel oluyor.)
Peynir, maydonoz (farklı malzemelerle de yapılabilir özellikle ıspanaklısı güzel oluyor.)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur. Unu azar azar ekleyerek yoğurun ve ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde üzeri örtülüp 1 saat mayalanması için bekletilir. Daha sonra küçük parçalar alınıp hamur açılarak içine istenilen malzeme konulup rulo gibi sarılır kol böreği şeklinde tepsiye yerleştirilir. (farklı şekillerde katlanabilir)
Fırına vermeden önce üzerine yoğurt ve yumurta çırpılarak sürülür. 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
Fırına vermeden önce üzerine yoğurt ve yumurta çırpılarak sürülür. 180 derecede ısınmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: Yoğururken suyu daha az kullanabiliriz. Sütü bol olunca daha güzel oluyor.