Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Patlıcanlı Köfte
  • MALZEMELER:
  • 500 gr. yağsız dana kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 avuç maydanoz yaprağı, 1- 2 soğan
  • 1 kahve kaşığı karabiber ve kimyon
  • 5- 6 patlıcan
  • 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı -2 domates
  • Yarım kaşık salça
  • 4- 5 sivri biber
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • Rendelenmiş soğan, kıyma, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon iyice yoğrulur.
  • Küçük yassı köfteler yapılır.
  • Patlıcanların baş tarafı kesilip soyulur, boydan boya ince dilimlenir.
  • Bol tuzlu suda yarım saat bırakılır. Yıkanıp kurulanır.
  • Zeytinyağda kızartılıp iki tanesine bir köfte sarılıp uçları alta gelmek üzere tepsiye yerleştirilir.
  • Her köftenin üzerine birer dilim domates ve sivri biber konur.
  • Biraz yağ ve salçalı su ilavesiyle yavaş yavaş pişirilir.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -