Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma



Kuru Köfte
  • MALZEMELER:
  • 500 gr. dana kıyma
  • 2- 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1- 2 soğan
  • Kimyon, karabiber (birer çay kaşığı)
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
  • Kızgın yağda yüksek ateşte sık çevrilerek pişirilir.  Böylece köfteler suyunu salmaz.
  • Not:
  • Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir.
  • Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir.
  • Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
  • Afyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -