- Back to Home »
- •Köfte Tarifleri »
- Kuru Köfte
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 500 gr. dana kıyma
- 2- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1- 2 soğan
- Kimyon, karabiber (birer çay kaşığı)
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
- YAPILIŞI:
- Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
- Kızgın yağda yüksek ateşte sık çevrilerek pişirilir. Böylece köfteler suyunu salmaz.
- Not:
- Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir.
- Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir.
- Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
- Afyet Olsun