- Back to Home »
- •Ana Yemekler »
- KÜRDAN KEBABI
Posted by : Unknown
6 Haziran 2013 Perşembe
KÜRDAN KEBABI
4-5 adet büyük boy patlıcan
400 gram kıyma
1 paket köfte harcı (özellikle knor olsun)
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 tane yeşil biber
400 gram kıyma
1 paket köfte harcı (özellikle knor olsun)
2 adet domates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 tane yeşil biber
Kıymaya köfte harcının yarısını dökün. Yarım çay bardağı su ekleyip yoğurun. Yuvarlak köfte şekili verip, normal köfte kızartır gibi kızartıyoruz. bir yandanda patlıcanları yassı bir şekilde ince ince uzunlamasına kesin ve bunlarıda kızartın. Kızarttığınız patlıcanlardan 2 tanesi alıp çapraz işareti yapın. Köfteyi ortasına koyup, kenarlarını bohça gibi kapatın. Ters çevirip fırın kabınıza koyun. Bütün köftelere aynı işlemi uygulayın. Tavada soğanı kavurup üstüne 1 tane domates rendeleyin. 1 yemek kaşığı salça ekleyip, tuzunu atın. 1 su bardağı su ekleyin. Kaynayınca altını kapatıp, patlıcanların üzerine dökün. Domates ve biberleri dilim şeklinde kesip patlıcanların üzerine kürdan yardımıyla tutturun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk kadar pişirin. Suyu kaynamışsa olmuş demektir. AFİYET OLSUN