- Back to Home »
- •Kek Tarifleri »
- KREMALI CEVİZLİ HAVUÇLU KEK
Posted by : Unknown
6 Haziran 2013 Perşembe
Üyelerimizden Özlem Demirdöven’e bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
KREMALI CEVİZLİ HAVUÇLU KEK
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ ( mısırözü yada ayçicek)
3 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
2 su bardağı havuç rendesi(en önemli noktası havuçlar rendelendikten sonra suları güzelce sıkılmalı sıkılan havuçlar karışıma eklenmeli yoksa kekimiz pişmez)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvı yağ ( mısırözü yada ayçicek)
3 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
2 su bardağı havuç rendesi(en önemli noktası havuçlar rendelendikten sonra suları güzelce sıkılmalı sıkılan havuçlar karışıma eklenmeli yoksa kekimiz pişmez)
1 tatlı kaşığı tarçın
KREMASI İÇİN:
50 gr margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
KEKİN HAZIRLANIŞI:Yumurtaları şekerle birlikte köpürene dek çırpalım,sıvı yağıda ekleyip çırpmaya devam edelim,havuç rendesini,vanilyayı,kabartma tozunu,cevizleri ekleyip çırpmaya devam edelim ardından unumuzu eleyelim ve kek hamuru kıvamına getirelim. yağlanmış tepsimize döküp 170 derece fırında kekimizi pişirelim. pişip pişmediğini anlamak için temiz bıçak sokup çıkartabilirsiniz. bıçak temiz çıkarsa pişmiş demektir.
KREMA YAPILIŞI:margarini,unu,şekeri, ağır ateşte sürekli çırparak(çırpma teli ile ) pişirelim ve soğumaya bırakalım.ara ara mikserle iyice çırpalım ve kekimiz soğuyunca kremayı üstüne düzgünce sürelim ve 2-3 saat dolapta dinlendirelim. Ben üzeri için damla çikolatalardan kalp çizip içini hindistan ceviziyle doldurdum çok şık oldu sizde öyle yapabilirsiniz. afiyet olsun