Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Kadınbudu Köfte
  • MALZEMELER:
  • 750 gr. dana kıyma
  • 2 soğan
  • 3 çorba kaşığı pirinç
  • 3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
  • 3- 4 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz ve karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
  • Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
  • Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
  • Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun..

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -