- Back to Home »
- •Köfte Tarifleri »
- Kadınbudu Köfte
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 750 gr. dana kıyma
- 2 soğan
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
- Yarım demet maydanoz
- 1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
- 3- 4 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz ve karabiber
- YAPILIŞI:
- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir.
- Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.
- Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.
- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.
- Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun..