Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

İran Pilavı
  • MALZEMELER
  • 1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
  • 1,5 litre su
  • 3 kaşık tereyağı
  • Tuz

  • HAZIRLANIŞI
  • Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır.
  • Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır.
  • 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir.
  • 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır.
  • Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -