- Back to Home »
- •Pilavlar »
- İran Pilavı
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER
- 1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
- 1,5 litre su
- 3 kaşık tereyağı
- Tuz
- HAZIRLANIŞI
- Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır.
- Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır.
- 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir.
- 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır.
- Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.