- Back to Home »
- •Diyet Tarifleri »
- Fırında Zeytinyağlı Sebze Türlüsü
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Fırında zeytinyağlı sebze türlüsü tarifi oldukça lezzetli bir tarif olmakla
birlikte malzeme çeşidiyle yemeğinize ayrı bir görsellik katmaktadır.
Kolay anlatımımız ve yapılışı ile birlikte siz de evinizde deneyebilirsiniz.
- Malzemeler ;
- 4 Dilim Bayat Ekmek
- 2 Diş Sarımsak
- 2 Adet Kuru Soğan
- 75 Mililitre Zeytin Yağı
- 1 Çorba kaşığı Fesleğen
- 2 Adet Acı Biber
- 2 Adet Çarliston Biber
- 1 Adet Kabak
- 1 Adet Patlıcan
- 4 Adet Domates
- 80 Gram Kaşar Peyniri
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Karabiber
- Demet Taze Fesleğen
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize ekmeklerimizle başlayabiliriz. Ekmeklerinizi ufalayın.
- Sarımsak ve soğanların kabuklarını kestikten sonra yemeklik olarak ince bir şekilde doğrayın.
- Zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurup üzerine ufaladığınız ekmekleri ilave edin.
- Bu karışımı yağlı tepsiye yayarak koyun.
- Sonra, biberlerinizi ince ince doğrayın, kabak ve patlıcanlarınızı da temizleyip uzunlamasına doğru istediğiniz boyutlarda kesin.
- Domateslerinizi dörde bölecek şekilde kesin.
- Tüm sebzeleri tepsideki karşımının üzerine yayvan bir şekilde dizin.
- Sebzeleri dizdikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi, fesleğen, nane ve tuz ilave edin.
- Üzerine aliminyum folyo örterek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin.
- Pişen yemeğinizi fırından aldıktan sonra üzerine süslemesi için taze fesleğenleri veya dilediğiniz başka garnitürleri serpiştirebilirsiniz.
Afiyet Olsun…