- Back to Home »
- •Pasta Tarifleri »
- AĞLAYAN KEK
Posted by : Unknown
7 Haziran 2013 Cuma
Üyelerimizden Sevda Güneş Sarısoy’a bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
AĞLAYAN KEK
KEKİ İÇİN:
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı un
1 türk kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt(kek piştikten sonra üzerine dökülecek)
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı un
1 türk kahve fincanı su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt(kek piştikten sonra üzerine dökülecek)
KAKAOLU SOSU İÇİN:
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
2 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı su
(hazır çikolata sosunu sütle yapınca da oluyor)
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nişasta
2 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı su
(hazır çikolata sosunu sütle yapınca da oluyor)
KEK ÜZERİ İÇİN :
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
(1 tane krem şanti az geliyor, 2 paket kullanmanızı öneririm.)
1 çay bardağı süt
1 paket krem şanti
(1 tane krem şanti az geliyor, 2 paket kullanmanızı öneririm.)
Büyük bir cam kasede yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini sırayla boşaltıp çırpın. Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir. Kuru bir bıçak ya da kürdan ile pişip pişmediği kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra tezgaha konur (tezgaha koyarken altına ıslak bi bez koyarsan daha kolay kalkar kek tepsiden, bu da tarif arası püffff, sonraa bir bardak süt kekin üzerine dökülür. Kek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra krem şanti tarifine göre hazırlanır. Soğumuş olan kekin üzerine yayılır. Krem şantinin de üzerine önceden hazırlayıp soğutulmuş kakao sosu dökülür. Afiyet olsun