Posted by : Unknown 6 Haziran 2013 Perşembe

Ağlayan Kek
Üyelerimizden Seher Erdoğdu Yılmaz’a bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
AĞLAYAN KEK
3 yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
1 çay bardaği süt
3 yemek kaşığı kakao
4 türk kahve fincanı tepeleme un
1 paket kabatrma tozu
1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 paket kremşanti (tarife göre hazırlanmış)
Çikolata Sosu İçin:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
25 gr margarin
2 yemek kaşığı çokokrem
Şekeri ve 3 tane yumurtayı mikserle köpürttükten sonra kakao ve sütüde ilave edip çırpıyoruz un ve kabartma tozunuda katıp tekrar çırpıp yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede pişiriyoruz pişen kekimizi fırından alıp 1,5 su bardağı soğuk sütle ıslatıp soğumasını bekliyoruz soğuyan kekimizin üzerine krem şanti döşüyoruz. çikolata sosu için 2 su bardağı süte un ve şekeri ilave edip pişiriyoruz ocaktan alıp 25 gr margarinle 2 yemek kaşığı çokokremi ekleyip mikserle çırpıyoruz ARZUYA GÖRE SOS HAZIRDA KULLANILABİLİR şantinin üzerinede çikolata sosunu soğuk olarak döküp dinlendirip servis yapıyoruz.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -